HonestBodyTalk

Hvorfor kropsterapi?

Pulsering af ben i en kropsterapi behandling

Hvorfor går man egentlig til kropsterapi?

I dag er det blevet mere normalt at opsøge en kropsterapeuet når man enten har fysiske smerter eller “ondt” i sjælen. Vi skal dog ikke mange år tilbage før ordet kropsterapeut var noget de færreste havde hørt om.

Traditionelt set har vi været vant til at gå til lægen når vi kunne mærke at der var noget “galt med os”. Lægen henviser ofte til specialist som f.eks. en fysioterapeut eller kiroprakter hvis der er tale om en fysisk skavank, og en psykolog hvis det mere handler om de følelsesmæssig og mentale ubalancer. Det er meget simplificeret beskrevet, det er jeg klar over, men det er i grove træk sådan det foregået de sidste mange år.

I dag er der kommet en række andre tilbud til, når det handler om at få hjælpe til både vores fysiske og følelsesmæssige ubalancer. (jeg kan bedre lige ordet ubalancer, fremfor skavanker, problemer og andre lignende udtryk.)

Alternativ behandling

Kropsterapi - alternativ behandling

Det går alt sammen under det man i dag kalder for alternative behandlingsmetoder. Det er overskrift der dækker over en lang(!) række af forskellige metoder. Her kan blandt andet nævnes: Akupunktur, Kranio sakralterapi, Hypnose, Zoneterapi, Kropsterapi og mange, mange flere! Betegnelsen dækker egentlig over alle de former for behandling der ikke er en del af det offentlige sundhedsvæsen. 

 

Men hvorfor så gå til en kropsterapeut?

 

Der er rigtig mange forskellige (og gode) grunde til at folk vælger at gå til en kropsterapeut. Kropsterapien kan hjælpe med en lang række tilstande og ubalancer i både kroppen og sindet. I kropsterapien ser man holistisk på mennesket, hvilket betyder at vi kigger på mennesket som helhed.

Krop og sind hører sammen og påvirker hinanden. Så når vi arbejder med den fysiske krop og får løsner op for spændingerne i kroppen, så frigives der på samme tid fastløste følelser. Så ved at arbejde i dybden med kroppen og skabe dybe forløsninger i de fysiske muskler og i muskelvævet, så bliver der samtidig plads til at nogle af vores undertrykte følelser og tilstande kan få plads til at komme frem. En behandling kan derfor ofte føre til at man f.eks. kommer i kontakt med den ked-af-det-hed eller vrede der ligger i kroppen.  Efter behandlingen vil man på grund af den forløsning der er kommet, mærke et stort velbehag, en lethed og en følelse af mere plads i sind krop.

 

Fysiske Spændinger 

Honestbodytalk Smerter i kroppen

En stor årsag til at folk vælger kropsterapi er på grund af fysiske skavanker som f.eks. nakkespændinger, hovedpine eller smerter i skuldre, ryg og lænd. Spændninger i kroppen kan opstå af flere årsager. Det kan for eksempel skyldes mange timer ved en computer, manglende træning af kroppen, eller ved at man har overanstrengt sig. Spændinger der har siddet i kroppen gennem længere tid, kan være med til at skabe unødvendige låsninger i kroppen.

Mange der kommer til en kropsterapeut første gang, kommer netop på baggrund af fysiske spændinger og smerter i kroppen, og oplever ofte at gå fra behandlingen med en ande tilstand i kroppen en før. Den vil føles anderledes og mange giver udtryk for at de endelig kan mærke sig selv og deres krop. Går man i et forløb, vil det være muligt at få forløst dybere følelsesmæssig og fysiske spændinger. 

 

Stress & undertrykte følelser 

francisco moreno wuo8KnyCm4I unsplash 1

Når vi taler om kropsterapi, kommer vi heller ikke uden om stress. Det er en af de helt store temaer hos en stor del af befolkningen. I dag lever mange af os et liv med mange krav og forventninger både fra samfundet og os selv, hvilket kan føre til et ret stort pres der med tiden kan udvikle sig til en stress tilstand i kroppen. 

Derfor er Stress også en af de væsentlige årsager til at nogle forsøger sig med en kropsterapeut fremfor et forløb hos f.eks. en psykolog eller en psykiater, der for det meste omhandeler samtale og medicinering. 

I kropsterapien arbejdes der udelukkende med kroppen og sindet, hvor vi i stedet for at bedøve vores følelser og sansninger i stedet hjælper os til at mærke os selv noget mere, så vi kan få transformeret de undertrykte følelser og forestillinger om os selv vi gør rundt med. På briksen kan der opstå følelsesmæssige “udbrud” hvilket er helt almindeligt og meget vekomment til en behandling.  

Jeg vil i øvrigt nævne at jeg intet har mod medicinering, nogle gange er det nødvendigt og andre gange kan man med fordel hjælpe med at skabe plads til at rumme os som vi er, uanset om vi er i en tistand af vrede, ked af det hed, depression, eller hvad det nu måtte være. 

 

Kropsterapi for velvære

Udover de fysiske og følelsesmæssige ubalancer vi alle døjer med i et eller andet omfang, så føles kroppen også bare afslappet og let efter en behandling. Man behøver hverken døje med stress, eller have fysiske eller psykiske traumer for at besøge en kropsterapeut. Måske forbinder de fleste massage med velvære fremfor kropsterapi. Men det behøver ikke gøre ondt eller være ubehageligt at gå til en kropsterapeut. En kropsterapeutisk behandling kan være både afslappende og behagelig. 

Hvis du endnu ikke har besøgt en kropsterapeut selv, så var det måske nu du skulle prøve? Der findes kropsterapeuter landet over, så jeg er sikker på at du ikke behøver rejse langt for at finde en kropsterapeut i nærheden af dig 🙂

Relaterede artikler

Søren Malmstrøm

Søren Malmstrøm

Krops & Traumeterapeut

Her finder du relevante artikler der omhandler kroppen, åndedrættet og traumeforløsning. 

Søren Malmstrøm

Breathwork Kursus

Breathwork & Traume Kursus

Sponsor

SOMA Webdesign

Få en ny flot hjemmeside
Søren Malmstrøm
Søren Malmstrøm

Jeg er dybt betaget af den indre rejse vi hver især er på.

Med Honestbodytalk ønsker jeg at skabe rum til at du kan komme mere i kontakt med dig selv gennem åndedrættet og det kropslige arbejde på en nærværende og tryg måde.

Søren Malmstrøm
Søren Malmstrøm

Jeg er dybt betaget af den indre rejse vi hver især er på.

Med Honestbodytalk ønsker jeg at skabe rum til at du kan komme mere i kontakt med dig selv gennem åndedrættet og det kropslige arbejde på en nærværende og tryg måde.